Entendre + el progrés sostenible Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Economia blava: la riquesa és al mar

L’economia blava és aquella que reconeix la importància dels mars i els oceans com a motors d’un desenvolupament econòmic sostenible i rendible pel seu gran potencial per a la innovació i el creixement. També és font de creació de llocs de treball de qualitat. Barcelona és una de les capitals mundials de l’economia blava. Pablo Bou, de la xarxa BlueNetCat, Albert Dalmau, gerent d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, i Anna Majó, directora de projectes d’innovació empresarial de Barcelona Activa, analitzen les perspectives de futur.

123RF

El Consell Mundial dels Oceans (World Ocean Council, WOC) ha convertit Barcelona en capital de l’economia blava a l’elegir-la per establir la seva seu global per als pròxims quatre anys. A més, Barcelona acollirà a mitjans d’aquest mes d’octubre la Cimera d’Oceans Sostenibles (SOS), així com la primera Conferència Mundial de Finances Blaves (BlueFin), en la qual es vol reunir representants d’alt nivell de la comunitat d’inversió i finances de l’economia oceànica sostenible. El WOC és una organització empresarial no governamental sense ànim de lucre que lidera a nivell mundial l’impuls de l’economia marítima sostenible.