Llimona & Vinagre, per Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Isabel Díaz Ayuso: la veritat perplexa

La presidenta de Madrid, amb aquest aire desacomplexat, orgullós i frívol, fa alguna cosa més que trenar la veritat i la mentida

Luis Millásn / Efe

Segons la mitologia grega, Pandora va ser la primera dona de la Terra. Seguint aquesta tradició mil·lenària de convertir les dones en culpables de tots els mals, la llegenda afirma que la primigènia va desafiar els déus i va obrir el recipient que havia de custodiar tancat. Ja se sap, tafanera i desobedient. El cert és que Pandora la va fer grossa i, tan aviat com va trencar el precinte, es van alliberar totes les desgràcies de la humanitat: malalties, guerres, fams, sofriment, ira, enveja... Entre tantes calamitats, també va escapar Ápate, l’encarnació de l’engany, mestra en ardits, trucs, fraus i entabanaments. A ‘La calúmnia d’Apel·les’, Sandro Botticelli la va pintar amb una torxa a la mà, simbolitzant la rapidesa amb què s’expandeixen els rumors.