ENTENDRE + una indústria clau Anàlisi Interpretació de les notícies a partir d'uns fets comprovats, incloent-hi dades, així com interpretació de com pot evolucionar el tema partint d'esdeveniments passats.

El turisme, rumb a la Setmana Santa

Primer, la pandèmia i ara, dos anys després i quan semblava que el sector turístic començava a remuntar el vol, una guerra a Europa. No obstant, el sector turístic afronta la Setmana Santa, la primera revàlida de l’any, amb un moderat optimisme, tot i que conscients que el conflicte a Ucraïna pot tenir impacte en les xifres. Òscar Casanovas i Núria Guitart, del CETT-UB, i Marian Muro, directora general de Turisme de Barcelona, fan els seus pronòstics.

Després de l’aturada provocada per la variant òmicron i un primer trimestre de l’any bastant fluix, el sector esperava iniciar la reactivació a partir del mes d’abril. No obstant, la guerra a Ucraïna i les seves conseqüències, com l’elevada inflació i la pujada dels preus dels carburants, tornen a obrir un panorama d’incertesa al sector turístic. Malgrat tot, les agències de viatges mantenen les bones expectatives i esperen que la Setmana Santa sigui millor que la de l’any passat, tot i que encara lluny de la del 2019. Barcelona preveu una ocupació hotelera del 70% i confia a arribar al 75% de l’activitat prepandèmia en aquest 2022.

Temes:

Turisme