Àgora | Article de Carme Borrell i Lali Daví Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Reptes en l’habitatge en l’era post-covid-19

S’inicia la campanya ‘¡Guanyem terreny a l’especulació! Recuperem sòl privat amb la via cooperativa al dret a l’habitatge’

Generalitat de Catalunya

L’habitatge ha estat clau en la pandèmia de la covid-19, ja que la disponibilitat d’un habitatge digne i assequible ha suposat, en molts casos, la diferència entre un confinament suportable o un que ha tingut, té i tindrà conseqüències severes en la qualitat de vida de les persones i en la seva salut. Tal com va afirmar Balakrishnan Rajagopal, relator especial d'habitatge de l’ONU: «El dret a l'habitatge ha de ser un element clau de la resposta i les mesures de recuperació davant la pandèmia». L’exemple de la ciutat de Barcelona ens mostra que els barris més castigats per la malaltia han estat els que combinen menors rendes disponibles i uns habitatges més petits i de pitjor qualitat, i, per tant, amb més dificultats de poder conviure durant la pandèmia.