ENTENDRE + la gestió de la crisi Anàlisi Interpretació de les notícies a partir d'uns fets comprovats, incloent-hi dades, així com interpretació de com pot evolucionar el tema partint d'esdeveniments passats.

Les receptes econòmiques de la covid

En aquest segle, l’economia europea i espanyola ha hagut de fer front a dues grans crisis: la financera del 2008, que es va prolongar un lustre, i la derivada de la pandèmia de la covid-19, iniciada fa just dos anys i que encara no es pot donar per acabada. Les autoritats econòmiques, especialment les europees, han aplicat en aquests dos últims anys receptes diferents que van adoptar en la crisi anterior. En els dos casos, a més, la Unió Europea s’ha jugat el seu futur. Martí Parellada, president de l’IEB, i Joan Pere Plaza, professor d’integració europea d’ESCI-UPF, fan la seva lectura d’aquests dos anys.

La pandèmia del coronavirus va provocar una crisi sanitària sense precedents en els últims cent anys al món que, al seu torn, va derivar en la paralització de certs sectors econòmics, com el comerç, l’hostaleria i el turisme, i va provocar la caiguda de diversos indicadors econòmics. Tot i que semblaria que el pitjor ha passat, segueixen els espeternecs de la crisi. A més, ara cal afegir-hi la incertesa pels efectes de la guerra desencadenada per Vladímir Putin a Ucraïna

Temes:

Crisi