Verificat Fact check Comprova una declaració específica o un conjunt de declaracions presentades com a fets. Emet un veredicte sobre si la declaració és correcta o no.

El Govern pressuposta per a sanitat el 2022 menys del que va gastar el 2020 i el 2021

¿Què ha fet el Govern per reforçar l’atenció sanitària contra la covid?

Abans de la pandèmia, el Departament de Salut tenia pressupostats 8.806 milions d’euros, però el 2020 i el 2021 la seva despesa real va ascendir a més de 13.000 milions a cada exercici. En canvi, per al 2022 ha pressupostat 11.244 milions.

FERRAN NADEU

Les noves restriccions del Govern per mirar de frenar la sisena onada de la pandèmia de la covid-19 han desencadenat a les xarxes la pregunta de si els gairebé dos anys de pandèmia que hem viscut des del descobriment del SARS-CoV-2 han servit perquè la Generalitat reforcés la sanitat pública per evitar un nou col·lapse dels serveis de salut. Amb el 77,6% de la població catalana vacunada amb la pauta completa contra el virus, l’augment de casos per la transmissió de la nova variant òmicron, més contagiosa, ha motivat un nou paquet de mesures que limiten l’oci nocturn o les reunions en espais tancats, però més enllà d’aquests tallafocs, ¿què ha fet l’Executiu per millorar la qualitat assistencial dels seus serveis públics de salut?