El Consell de Ministres va aprovar a mitjans d’octubre en primera lectura el projecte de llei de prevenció de les pèrdues i el desaprofitament alimentari, normativa concebuda per produir una dràstica reducció del rebuig d’aliments sense consumir que acaba a les escombraries i fomentar-ne un millor aprofitament. La llei pretén establir un model de bones pràctiques per evitar el desaprofitament d’aliments amb actuacions a tota la cadena alimentària, des de l’origen en el mateix procés de collita, fins als hàbits de consum a les cases i en la restauració.
ENTENDRE + els recursos
Setge al desaprofitament alimentari
Un mes abans del Nadal comença el maldecap dels menús familiars. Taules a vessar de menjar, molt del qual acabarà a les escombraries. Les llars espanyoles van llençar el 2020 més de 1.300 milions de quilos d’aliments sense consumir, 31 quilos per càpita. El Govern central es proposa, mitjançant una llei, acabar amb el desaprofitament alimentari. Amb el menjar no s’hi juga. Diversos experts aborden el problema des de diferents perspectives.

Temes:
El més llegit
- El caos s’apodera de l’estrena del Tour amb Enric Mas de protagonista
- Per què la Via Laietana reformada no té arbres: dels túnels del metro al volum dels testos
- Quatre morts i sis ferits en un accident a l’A-2 a Soses amb quatre cotxes implicats
- El Madrid topa amb Luis Enrique
- Amazon ja sap quin producte demanaràs tres mesos abans que ho demanis