ENTENDRE + els recursos

Setge al desaprofitament alimentari

Un mes abans del Nadal comença el maldecap dels menús familiars. Taules a vessar de menjar, molt del qual acabarà a les escombraries. Les llars espanyoles van llençar el 2020 més de 1.300 milions de quilos d’aliments sense consumir, 31 quilos per càpita. El Govern central es proposa, mitjançant una llei, acabar amb el desaprofitament alimentari. Amb el menjar no s’hi juga. Diversos experts aborden el problema des de diferents perspectives.

El Consell de Ministres va aprovar a mitjans d’octubre en primera lectura el projecte de llei de prevenció de les pèrdues i el desaprofitament alimentari, normativa concebuda per produir una dràstica reducció del rebuig d’aliments sense consumir que acaba a les escombraries i fomentar-ne un millor aprofitament. La llei pretén establir un model de bones pràctiques per evitar el desaprofitament d’aliments amb actuacions a tota la cadena alimentària, des de l’origen en el mateix procés de collita, fins als hàbits de consum a les cases i en la restauració.

Temes:

Alimentació