Entendre + indicadors econòmics Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

¿Ens ha de preocupar la inflació?

La inflació encadena a Espanya mesos de pujada i escala a nivells desconeguts des de fa quatre anys. Però no és només un fenomen d’Espanya, està ocorrent a tots els països desenvolupats. El dubte és si es tracta d’un repunt transitori per la recuperació de l’activitat econòmica o obeeix a raons de fons, cosa que seria més perillós. Pedro Aznar, professor d’ESADE, i Ramón Alfonso, professor de la Universitat Abat Oliba CEU, aporten el seu gra de sorra al debat.

REUTERS/Stefan Wermuth

L’índex de preus de consum (IPC) va pujar un 0,5% el juny en relació amb el mes anterior i va situar la seva taxa interanual en el 2,7%, la taxa més elevada des de febrer del 2017. A l’evolució mensual va contribuir l’encariment de la llum i del gasoil per a calefacció, de les gasolines per al transport personal i dels serveis d’allotjament i la restauració. Per contra, van baixar els preus en vestit i calçat per les rebaixes d’estiu.