Quan arriba l’època de platja és l’hàbitat natural dels que saben disfrutar de la bona vida. Unes tapes, una canya, una mica d’ombra i deixar passar les hores ben acompanyats. El xiringuito és una mena d’oasi on menjar i beure per continuar amb el ‘dolce far niente’ marítim. És curiós que una paraula tan particular com aquesta ha tingut l’habilitat de convertir-se en part del nostre llenguatge quotidià, en molt poques dècades.
Entendre-hi + amb la història
Xiringuito, del sucre a la platja
Tot i que Georgie Dann és qui més ha ajudat a la popularització del terme, molt abans que es convertís en cançó de l’estiu, el xiringuito ja existia. Va néixer a Cuba i va arribar a Sitges de la mà d’un curiós personatge.
Temes:
El més llegit
- Mantenir Consell de Cent costa deu vegades més que Diputació
- Alexia i Mariona es reivindiquen en una aclaparadora golejada (8-0)
- Embús d’escombraries per un canvi en la recollida pneumàtica
- Els catalans ja poden consultar el que pagaran pel CO2 dels cotxes
- Els refugis gastronòmics de la Barcelona més turística