Entendre-hi + amb la història

Prostitutes a l’església

El 10 de juny de 1975 un grup de prostitutes que feia vuit dies que estaven tancades en una església de Lió per reclamar els seus drets van ser desallotjades. Quan fa 46 anys de l’episodi, la justícia espanyola reconeix el dret de sindicació de la treballadores sexuals.

EDITORS NOTE: Graphic content / Prostitutes take part in a happening action to mark the international day of the sex workers and to protest against the 2016 French law on prostitution, in front of the Saint-Nizier church, emblematic of their fight on June 2, 2021, in Lyon. (Photo by JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP) / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK (AFP)

Les prostitutes que treballen per compte propi tenen dret a sindicar-se. Aquest és el resum de la sentència que ha resolt el Tribunal Suprem com a resultat d’una demanda interposada contra Otras, l’Organització de Treballadores Sexuals que el 2018 es va constituir com a sindicat. Llavors entitats feministes partidàries de l’abolició de la prostitució van presentar un recurs judicial. Van demanar que els estatuts d’Otras fossin anul·lats i que l’entitat fos eliminada de la llista d’organitzacions sindicals del Ministeri de Treball.