Tancaments, restriccions horàries, limitacions d’aforament i absència de turistes han donat com a resultat una caiguda d’ingressos al sector de la restauració espanyola superior al 42% l’any passat. Per a molts bars i restaurants, les comandes a domicili han sigut la seva única font d’ingressos. El ‘delivery’ creix i amb aquest les ‘dark kitchens’. Ara que s’acosta la tornada a la normalitat el sector s’ha d’enfocar en com encaixar aquest servei en les seves estratègies. Alhora, és important que la legislació, que no corre a la mateixa velocitat que la tecnologia i la innovació, adeqüi les llicències amb què operen i operaran en un futur les ‘cuines fantasma’.
ENTENDRE+ la restauració
‘Delivery’ i ‘dark kitchens’: ¡De seguida una de post-Covid!
La restauració espanyola ha sigut un dels sectors més fortament castigats durant la pandèmia. El ‘delivery’, amb un pes creixent, ha sigut una taula de salvació per a molts bars i restaurants. Les claus del futur les donen Mariona Gaspà, responsable de desenvolupament de Serveis Horeca d’AECOC, i Josep Mª Català, professor dels Estudis d’Economia i Empresa de la UOC.

Barcelona 30 04 2021 Restaurantes abiertos hasta las 17h en la Rambla de Poblenou por las restricciones covid En la foto restaurante La Tertulia FOTO de FERRAN NADEU /
Temes:
El més llegit
- Això és el que significa que els fills no facin cas als seus pares a la primera, segons el psicòleg Álvaro Bilbao
- El nen mort a Valls va estar tot el matí al cotxe mentre el pare treballava
- Jordi i Omar, les dues víctimes de l'incendi de Torrefeta: "Vam sortir a buscar-los, però era com estar a l'infern"
- ¿Qui és Ramón Flecha, el catedràtic de la UB acusat d’abús sexual per 14 universitàries?
- Catorze universitàries acusen un catedràtic de la UB d’abús sexual