Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Ordre a casa: com fer que els vostres fills ordenin la seva habitació

  • Mar Ferré, organitzadora professional i alumna de Marie Kondo, té les claus perquè els més petits tinguin «un lloc per a cada cosa i cada cosa al seu lloc»

  • No hi ha varetes màgiques; només constància i acompanyament des del primer any per evitar el caos i l’acumulació a la llar 

«Jo soc de llençar, no tinc afecció per res, però és que el meu marit és de guardar-ho tot i ja no cabem en aquesta casa», «Vaig sempre darrere dels meus fills dient-los que ordenin les habitacions i al final ho acabo fent jo... estic cansada, no puc més, explotaré, no sé què més fer». Aquestes són dues de les situacions habituals amb què es troba en el seu dia a dia l’organitzadora professional i ‘coach’ Mar Ferré(Barcelona, 1971), que va estudiar Ciències Empresarials «perquè somiava ser directora general d’una gran empresa» i, després de 25 anys treballant a la banca es va adonar que aquesta no era la seva passió. «Prou temps per poder agrair que sigui aquí i ara». L’ero a la sucursal va coincidir amb una revelació: «Quan va caure a les meves mans el llibre ‘La màgia de l’ordre’, de Marie Kondo, el vaig llegir tres vegades en un cap de setmana. Em va impactar tant que després de llegir-ho li vaig escriure diversos ‘e-mails’ per ser ambaixadora del seu mètode al meu país quan encara no oferia formació a professionals. Ho reconec, l’emoció em va poder», afirma.