Després de passar-nos una setmana parlant del Canal de Suez, Egipte ha tornat a ser notícia però per un motiu ben diferent: el trasllat de 22 mòmies al nou Museu Nacional de la Civilització Egípcia. Hàbilment, les autoritats l’han convertit en un esdeveniment de repercussió global per reforçar la imatge del país com una destinació turística de primer ordre. Poques coses hi ha que fascinin tant com les piràmides i les mòmies. Vist des del segle XXI, contemplar cadàvers embenats ens pot semblar una excentricitat, no obstant darrere d’aquell procediment s’amaga un conjunt de creences religioses tant o més complexes i profundes com les que poden professar actualment cristians o musulmans.
Entendre-hi + amb la història
Manual de momificació
Per un moment Egipte ha recuperat la seva esplendor faraònica, amb el trasllat de les mòmies al museu acabat d’inaugurar al Caire. Però, en què consistia aquest procés d’embalsamat?

El més llegit
- Les principals cases d’apostes ja tenen un candidat favorit per ser el nou Papa
- Les 8 hores que van portar el futbol espanyol al caire de l’abisme: «El Madrid no ens pot demanar que canviem els àrbitres»
- El costat més fosc de la intel·ligència artificial: pornografia personalitzada i sense límits
- Catalunya torna a activar els avisos per pluges intenses per a aquest cap de setmana
- Les retallades de Trump arriben a l’espai: la NASA vol eliminar missions científiques per prioritzar la utopia de Musk de portar humans a Mart