El menjar ultraprocessat està elaborat amb ingredients industrials que no trobaríeu en una cuina normal i està carregada de greixos i sucres. Els aliments amb aquest perfil nutricional danyen la salut. Evitar consumir-los depèn d’eleccions dietètiques individuals, però també de decisions socials, com les que afecten el temps i els recursos necessaris per cuinar plats saludables.
DOSSIER
Ultraprocessats: un perill a l’abast de la mà
El menjar altament processat representa un risc per a la salut. Montserrat Rabassa i Marta Rodríguez-Arias exposen les evidències i apunten a solucions.
El més llegit
- Musk deixa el Govern després d’aplicar polèmiques retallades
- Compro un club mentre jugo en un altre: Messi i Luis Suárez s’afegeixen a l’última moda dels futbolistes
- La Masia dels enginyers
- Cercle blau a Whatsapp de Meta AI: com treure'l del telèfon
- El MNAC insisteix en l’"alt risc" que suposa moure les pintures de Sixena