TOTS AMB ELS BARS

Vicente i Rubén Arévalo (Bar Altamira): «No fa 60 anys que fem entrepans per ara engegar-ho tot a rodar»

Els propietaris del Bar Altamira, a Barcelona, facturen un 30% del que ingressaven abans de les restriccions

zentauroepp55617311 barcelona 27 10 2020 barcelona entre todos retrato para una 201027200217 / RICARD CUGAT

Seixanta anys no són poca cosa. Ho saben Vicente Arévalo (Zamora, 1952) i Rubén Arévalo (Barcelona, 1981), pare i fill i propietaris del Bar Altamira de Barcelona, obert des del 1960 fins avui, quan es conserva amb les rajoles de sempre. Bar desapercebut –tres taules dins, un parell a la terrassa–, la seva mida contrasta amb les seves sis dècades de vida, que es mesuren per les anècdotes dels seus amos: abans va ser una carnisseria, l’expresident Mas esmorzava allà diàriament i unes escenes de Mala uva, de Sancho Gracia, es van rodar a la façana. La pandèmia, ara bé, té la pertorbadora facultat de reduir-ho tot a una preocupació incessant.