TOTS AMB ELS BARS

Vicente i Rubén Arévalo (Bar Altamira): «No fa 60 anys que fem entrepans per ara engegar-ho tot a rodar»

Els propietaris del Bar Altamira, a Barcelona, facturen un 30% del que ingressaven abans de les restriccions

zentauroepp55617311 barcelona 27 10 2020 barcelona entre todos retrato para una 201027200217

zentauroepp55617311 barcelona 27 10 2020 barcelona entre todos retrato para una 201027200217 / RICARD CUGAT

Seixanta anys no són poca cosa. Ho saben Vicente Arévalo (Zamora, 1952) i Rubén Arévalo (Barcelona, 1981), pare i fill i propietaris del Bar Altamira de Barcelona, obert des del 1960 fins avui, quan es conserva amb les rajoles de sempre. Bar desapercebut –tres taules dins, un parell a la terrassa–, la seva mida contrasta amb les seves sis dècades de vida, que es mesuren per les anècdotes dels seus amos: abans va ser una carnisseria, l’expresident Mas esmorzava allà diàriament i unes escenes de Mala uva, de Sancho Gracia, es van rodar a la façana. La pandèmia, ara bé, té la pertorbadora facultat de reduir-ho tot a una preocupació incessant.