Oci a pedals

Nova ruta ciclista a l’Alta Cerdanya per impulsar el cicloturisme

  • L’itinerari també recorre algunes estacions del Tren Groc per afavorir una connexió ferroviària als ciclistes

Feed

Els ajuntaments de l’Alta Cerdanya s’han coordinat per crear una ruta cicloturista per la comarca, que engloba algunes de les carreteres i camins més valorats pels aficionats al ciclisme. Aquest projecte té com a objectiu posicionar la Cerdanya en el turisme esportiu, concretament, entre el creixent sector de la bicicleta.  

La ruta, estrenada per la Comunitat de Comuns Pirineus‑Cerdanya i que engloba els consistoris de l’Alta Cerdanya, ha sigut batejada com ruta dels Balcons Cerdans. Es tracta d’un recorregut de 38 km, ideal per anar amb bicicleta i descobrir tots els racons de la vall a pedals.

Segons els creadors, els seus 700 metres de desnivell positiu «conviden a descobrir un territori excepcional de l’altiplà». L’itinerari també recorre algunes estacions del Tren Groc –la línia de trens de la Cerdanya– per afavorir una connexió ferroviària als ciclistes.

A més, durant el recorregut han inclòs plafons informatius amb informació sobre la fauna, flora, agricultura, història, gastronomia, benestar i art sacre de la zona.

El circuit també enllaça altres poblacions com Ur, Llívia, la Guingueta d’Ix, Osseja, Nahuja, Santa Leocadia, Sallagosa i Bajanda.

La inauguració de la ruta ha comptat amb la participació de Georges Armengol, l’alcalde de Sallagosa, una localitat francesa de l’Alta Cerdanya. A més, els polítics que han acudit a l’acte han remarcat que la ruta forma part d’un projecte per fomentar l’ús de la bicicleta.