estudi de l'observaTUR

Turisme de proximitat i no massificat: així serà l'estiu dels espanyols

Condicions més flexibles, més protecció i protagonisme dels joves, tres de les claus

platja-1 / PEPA ALVAREZ

Els turistes nacionals practicaran el turisme de proximitat, en tots els seus vessants, al principi de la reactivació de l’activitat turística després de la paralització pel coronavirus, i hi haurà un auge d’experiències «no massificades». Així es desprèn de l’estudi ‘Com serà el nou viatger nacional en el nou escenari post-Covid-19’, realitzat per l’Observatori Nacional del Turisme Emissor (ObservaTUR).

El document recull el convenciment generalitzat que quan «tot això passi, amb un mínim de garanties», els espanyols tornaran a viatjar perquè la cultura dels viatges està «plenament interioritzada entre la ciutadania».

No obstant, l’evolució d’això dependrà de com quedi la situació del país i dels ciutadans, segons asseguren els professionals. En aquest context, hi haurà deu tendències de turisme per als espanyols després de la Covid.

Flexibles i protegits

En primer lloc, els viatgers i el sector hauran d’aprendre a conviure amb les noves pràctiques socials i protocols derivats de la crisi sanitària. Es prioritzaran destinacions amb garanties, per això serà important realitzar un exercici de transparència i comunicació per projectar la nova realitat d’aquestes destinacions.

Les reserves s’imposaran amb noves condicions, més flexibles i sense despeses de cancel·lació, mentre que els viatgers buscaranmés protecció, per tant, les assegurances tindran més protagonisme.

Com que es buscarà el turisme de proximitat, l’últim a recuperar-se seran els viatges de llarga distància, i serà necessari posar especial atenció en els joves, els primers a reprendre els viatges, tal com informa Europa Press.

Temes:

Turisme