EVITAR AGLOMERACIONS

Tossa regularà l'aforament del centre històric amb controls de temperatura

La prova termomètrica es farà en punts d'entrada al recinte emmurallat i se n'exclourà els veïns del municipi

zentauroepp13468393 tossa de mar190531085612

El municipi de Tossa de Mar (Selva), una destacada destinació turística de la Costa Bravaregularà l’aforament al seu centre històric, així com a altres dels seus espais més visitats, amb controls de temperatura a tots els visitants, informa Efe.

Segons informa el consistori, la prova termomètrica es farà en punts d’entrada al recinte emmurallat i s’exclourà els veïns que hi resideixen.

La iniciativa pretén controlar un possible excés de turistes en espais concrets com l’entrada al museu, el far o l’estàtua d’homenatge a Ava Gardner.

Estudi d’altres punts de control

L’ajuntament estudia també la ubicació d’altres punts de control de temperatura a l’entrada a la localitat o als aparcaments, cosa que es veu facilitat pel fet que els accessos al municipi es limiten a les carreteres que connecten amb Lloret de Mar i Llagostera.

Una aplicació permetrà a més que els turistes coneguin la situació en cada moment per decidir el lloc al qual es dirigeixen i evitar així que es congestionin algunes zones.

L’alcaldessa, Imma Colom, ha explicat que és «important donar tranquil·litat i seguretat als residents, visitants i propietaris de segona residència». «No hem de fer la sensació d’excessiu control, però sí oferir facilitats i marcar unes pautes per mantenir el municipi lliure de contagis i aconseguir, a més, que els visitants disfrutin de la tranquil·litat i els encants naturals de la vila». 

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions