Servei essencial

Mémora garanteix la seguretat davant la Covid-19 en els seus serveis funeraris

  • La companyia funerària va ser pionera en l’activació de mesures de prevenció pel coronavirus, apostant per la seguretat, la prevenció i la higiene

  • Els seus tanatoris i crematoris compten amb dispensadors de gel, mampares de protecció, cintes de separació i control de temperatura

  • Mémora ofereix la possibilitat d’organitzar cerimònies de comiat en dates molt posteriors a la defunció

La irrupció de la pandèmia de la Covid-19 fa més d’un any va suposar un fort impacte per a molts sectors, si bé un dels més afectats va ser sens dubte el dels serveis funeraris. Moltes famílies no van poder acomiadar-se dels seus éssers estimats, ja que les vetlles i funerals es van veure afectats per les restriccions d’aforament. Davant d’això, Mémora va ser pionera en l’activació de protocols i mesures de seguretat pel coronavirus, apostant per la seguretat, la prevenció i la higiene als seus tanatoris, crematoris i oficines d’atenció distribuïts per Espanya i Portugal.

«Des de l’inici d’aquesta etapa, ens hem coordinat internament i amb altres agents del sector dels serveis funeraris per posar en marxa els protocols i mesures per garantir que les nostres instal·lacions són en tot moment espais segurs i confortables, conscients de la nostra responsabilitat de garantir la seguretat i el benestar de les famílies i els nostres professionals», explica Juan Jesús Domingo, conseller delegat de Mémora.

Protocol en els serveis funeraris i vacunació

De fet, Mémora va ser la primera empresa funerària de l’àmbit estatal a rebre la certificació ‘Protocols d’actuació davant el coronavirus SARS-CoV-2 en el marc de la pandèmia Covid-19’ emesa per Aenor, entitat de referència en certificació a Espanya. La companyia també va rebre l’Especificació UNE 0069 de ‘Mesures per a la prevenció de riscos higienicosanitaris davant el coronavirus a les instal·lacions funeràries’ elaborada sota el lideratge de la patronal del sector funerari PANASEF. L’especificació vol ser una eina que serveixi per identificar i analitzar els riscos i les millors pràctiques en el servei funerari per afrontar el virus.

Sens dubte, ha sigut un any complex, amb gran atenció mediàtica sobre el sector dels serveis funeraris i les suspensions de vetlles i funerals. No obstant, ara s’ha aconseguit un avenç important: la vacunació dels professionals funeraris, procés que va començar l’1 de març a Catalunya. Aquest ha sigut el resultat d’una reclamació per part de les empreses funeràries que s’ha allargat durant mesos, per reforçar així la seguretat en la prestació d’un servei tan essencial.

Mesures de prevenció en tanatoris i crematoris

Més enllà de mesures de seguretat contra la Covid-19 com l’ús obligatori de la mascareta, la presència de dispensadors de gels hidroalcohòlics, mampares de protecció, cintes de separació per garantir físicament la distanciació social o l’actualització de tota la senyalètica per facilitar la informació necessària a les famílies, Mémora és conscient de la importància, el significat i el valor que tenen les cerimònies de comiat.

Fidel al seu compromís amb les famílies, oferint màxima sensibilitat i respecte i seguint les recomanacions dels psicòlegs i experts en dol, Mémora ofereix l’oportunitat d’organitzar cerimònies en moments posteriors, malgrat estar allunyats de la data de la defunció, ja que les persones tenen la necessitat d’acomiadar i donar l’últim adeu als seus éssers estimats.

Tanatoris més segurs

A més, Mémora ha aplicat mesures excepcionals a totes les seves instal·lacions per minimitzar qualsevol possible risc de contagi. Ja abans de la reobertura de tanatoris el mes de maig de l’any passat, la companyia va realitzar una inversió econòmica de més d’un milió d’euros per condicionar totes les seves instal·lacions i convertir-les en espais lliures de Covid-19.

Tal com recalca el conseller delegat de Mémora, tot el personal «manté amb fermesa» la seva implicació en la prestació de serveis funeraris de qualitat amb màximes garanties de seguretat. «És encomiable el compromís que han mantingut en tot moment els nostres professionals com a part essencial de la cadena sanitària, i és un compromís que no defallirà perquè encara no podem abaixar la guàrdia», afegeix Juan Jesús Domingo.

Passaport Covid-19 digital

Addicionalment, la companyia de serveis funeraris ha activat el passaport Covid-19 digital per als seus professionals, amb l’objectiu de millorar el seguiment de la protecció dels equips i prendre decisions ràpidament si hi ha riscos de contagi. Així mateix, la companyia continua garantint el subministrament d’equips de protecció individual per a tota la plantilla.

Gràcies a tot això, Mémora pot garantir que es poden actualment organitzar vetlles i cerimònies de comiat als seus tanatoris amb la màxima seguretat i minimitzant els riscos de contagi del coronavirus.