Mari Carmen Hortigüela Ruiz, mestressa de la peixateria Sole i fills Toni i Carme, al mercat del Fort Pienc, proposa una variant de la recepta de peix a la sal. Aquesta vegada per preparar al foc i no al forn: llobarro a la sal. Aclareix que per a aquest plat es pot utilitzar tota mena de peix amb escames.
INGREDIENTS
Llobarro obert en dos filets
Sal gruixuda
Romaní
Aigua
Verdures al gust
Oli d'oliva
PREPARACIÓ
Poseu en una cassola de ferro un llit de sal gruixuda d'uns dos centímetres. Mulleu la sal esquitxant-hi aigua amb les mans.
Afegiu-hi el romaní fresc per aromatitzar el peix. Poseu els dos filets de llobarro amb les escames tocant la sal.
Cobriu-ho i poseu-ho a foc mitjà. Des que la cassola estigui calenta, han de passar uns set minuts i el peix estarà a punt.
Per acompanyar, talleu en una altra cassola verdures al gust com pastanagues, porros i carbassó. Deixeu-les coure a foc lent amb un raig d'oli d'oliva. S'ha de servir el peix calent.