PEL CONFINAMENT

La UAB descarta les classes presencials i acabarà el curs de forma virtual

La rectora assegura que s'ha pres la mesura per l'«elevada possibilitat» que la situació de confinament s'allargui més enllà de Setmana Santa

12647299 59 / JOSEP GARCIA

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha anunciat aquest dimecres que ha descartat que continuïn les classes presencials del curs 2019-2020 i ha decidit acabar-lo de forma virtual.

La rectora, Margarita Arboix, ha argumentat que s’ha pres aquesta mesura, juntament amb les direccions dels centres docents, davant de l’«elevada possibilitat» que la situació de confinament s’allargui més enllà de Setmana Santa i amb una presumpta tornada a l’activitat de forma progressiva.

Avaluació virtual

No ha descartat que hi pugui haver exàmens presencials entre mitjans de juny i juliol, tot i que ha demanat al professorat l’elaboració d’«un pla d’avaluació virtual davant d’una eventual evolució de la crisi sanitària».

En aquest sentit, Arboix ha assegurat que s’està elaborant un document que contempli indicacions generals sobre calendari acadèmic, docència, avaluació, guies docents, treballs de final d’estudis i pràctiques que «s’aprovarà en una pròxima sessió extraordinària» del consell de govern de la UAB.

Així mateix, ha garantit que «s’estan buscant els mecanismes» per garantir que tot l’alumnat pugui seguir els estudis en la modalitat virtual i aquells que tinguin problemes que així ho notifiquin al deganat responsable de la titulació o a la coordinació d’estudis.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions