ANNA SALLÉS RIUS

"Més que estudiar, el més important és entendre per poder explicar"

Li interessen la física i les matemàtiques, i dels clàssics es queda amb 'Romeu i Julieta' de Shakespeare

zentauroepp39101550 selectivitat170629165729 / FERRAN NADEU

Anna Sallés Rius, de 17 anys, alumna de l’Aula Escola Europea, de Barcelona, raona amb profunditat, però sense pedanteria. Descriu la seva actitud davant els estudis amb arguments lògics que expliquen perfectament per què és una de les quatre joves que van assolir un 9,8 en la prova de selectivitat. «Soc una persona molt organitzada i metòdica, fonamentalment. Crec que això és el que més em defineix», diu Sallés de si mateixa. «Més que estudiar hores i hores, m’agrada molt aprendre coses noves –afegeix–. En realitat, no he estudiat gaire. El mateix que tothom».

El camp de la ciència que més li interessa és el que inclou la Física i les Matemàtiques. La seva imminent carrera universitària la dedicarà a formar-se com a enginyera física, però no s’imagina encara, o no en públic, en quina companyia o institució li faria il·lusió iniciar la seva vida laboral.

Riu i fa broma amb normalitat. No és una rata de biblioteca, tot i que ha crescut en un ambient on la presència de llibres és habitual. «Som una família lectora –indica–. Els meus llibres d’interès acostumen a ser de ciència-ficció o temes fantàstics, tot i que també m’agraden molt els clàssics». ¿Un a destacar?: «Romeu i Julieta, de William Shakespeare».

LA CLAU

«El secret per tenir un resultat satisfactori a classe no és tant estudiar i estudiar com entendre les coses i, seguidament, ser capaç d’explicar-ho a una altra persona –raona–. Nosaltres [parla en plural, incloent-hi els seus companys] tenim facilitat per entendre les coses a la primera, i quan això és així, ja no és necessari memoritzar-les ni passar-te hores repetint la mateixa lectura. L’important és entendre el sentit del que llegeixes i saber-ho aplicar o comprovar. Crec que això és bàsic per a totes les coses de la vida». «He pogut comprovar en mi mateixa això que dic», afegeix.