Nescafé es bolca en la investigació per garantir el subministrament de cafè

L’empresa suïssa estudia en la seva planta francesa de Tours la genètica d’aquests arbres per trobar plantacions més resistents al clima extrem i les plagues

Nescafé es bolca en la investigació per garantir el subministrament de cafè

Nestlé té un "problema de luxe". La demanda de cafè creix a un ritme que fa esperar que els 3 bilions de tasses diàries que es consumeixen arreu del món es converteixin en 6 bilions el 2050. Així que Nescafé té, al davant, un elevadíssim potencial de creixement. ¿La complicació? Que el canvi climàtic va camí de retallar la meitat el terreny apte per plantar, o que els fenòmens climàtics extrems afecten directament la qualitat de les collites o que les tensions geopolítiques ho estan empitjorant tot al provocar inflació i interrupcions del subministrament. En definitiva, que si no fa res, aquest grup d’alimentació suís responsable d’un dels principals negocis de cafè del món (només Nescafé ven cada any l’equivalent a 10 bilions d’euros) no tindrà manera de satisfer la demanda.

Temes:

Vietnam Brasil