Brussel·les exigeix menys sucre als sucs i més fruita a la melmelada

Els fabricants tenen dos anys per tal d’incorporar els canvis de les noves directives dels esmorzars, que les associacions de consumidors espanyoles veuen encara insuficients

Brussel·les exigeix menys sucre als sucs i més fruita a la melmelada

Dos anys tenen els fabricants espanyols de melmelades, sucs i llet condensada per adaptar-se a les noves condicions de les denominades directives de l’esmorzar, unes reformes o retocs legals que divendres es van publicar al Diari Oficial de la Unió Europea i que busquen, entre altres coses, reduir el contingut de sucres d’aquests aliments. La revisió també afecta l’envasament de la mel, que a partir d’ara haurà de ser més detallat sobre l’origen del producte. L’objectiu és donar compliment a la coneguda com a estratègia De la granja a la taula, amb la qual Brussel·les aspira que la dieta dels ciutadans europeus sigui cada vegada més saludable i sostenible. I l’excés de sucres és un dels principals enemics a combatre en aquesta batalla.