Produir els aliments que menja diàriament la població mundial genera uns costos ocults per a la salut i per al medi ambient que els experts xifren en més de 10 bilions de dòlars (entorn de 9,2 bilions d’euros) a l’any, una despesa que es produeix "perquè s’apliquen polítiques alimentàries ineficients i fragmentades", asseguren els economistes i científics participants en un estudi elaborat per la Food System Economics Comission. Aquesta organització independent estudia des de fa uns anys com transformar la nostra manera de menjar perquè el 2050 es puguin alimentar els 9.800 milions de persones que hi haurà aleshores al planeta.
Menjar malament genera 9,2 bilions de cost mundial a l’any
Un estudi presentat a Alimentaria calcula l’impacte econòmic de les actuals polítiques alimentàries en termes de salut pública i medi ambient
Temes:
El més llegit
- Embargaments d’Hisenda i la Seguretat Social al compte dels directius
- Una vorera infernal i un cel entre núvols
- BCN reprèn el repte de construir l’escalinata de la Sagrada Família
- La ruptura de Junqueras i Rovira deixa ERC escapçada davant la investidura
- La F de Fahrenkamp fa que Óscar Díaz guanyi ‘Pasapalabra’