El 71,6% dels establiments que serveixen menjar a Espanya van apujar els preus de les seves consumicions l’any passat, i més de la meitat (des de bars i cafeteries que només fan esmorzars fins als restaurants més multipremiats) van guanyar en ocupació, és a dir, van augmentar la clientela. Les dades, donades a conèixer ahir en el marc de la fira Alimentaria&Hostelco, confirmen la tendència positiva que va tenir el sector de la restauració l’any passat, impulsat en bona mesura pel turisme, que va créixer un 18,4% respecte a l’exercici anterior. La causa que explica aquesta pujada és la inflació, que en el cas dels hotels, els restaurants i les cafeteries (el denominat canal Horeca) es va situar 2,4 punts per sobre de la taxa general.
La indústria de l’alimentació
El 70% dels restaurants i bars a Espanya van apujar preus el 2023
El tiquet mitjà de les consumicions es va incrementar el 9,77% l’any passat, segons un estudi amb dades de 250.000 establiments
Felip VI inaugura Alimentaria a Barcelona sense Aragonès

Temes:
El més llegit
- Així s'ha jubilat un jove amb 23 anys gràcies a una argúcia legal
- Sant Adrià estrena un resort de luxe de 53.000 metres quadrats
- El futur Hospi de Jordi Alba i Thiago Alcántara: objectiu, arribar a Primera Divisió
- La primavera aterra en aquest restaurant empordanès amb Estrella Michelin i dos Sols Repsol amb un nou menú
- Catalunya declara que els seus centres de menors migrants ja superen el 100% de la seva capacitat