La indústria de l’alimentació

El 70% dels restaurants i bars a Espanya van apujar preus el 2023

El tiquet mitjà de les consumicions es va incrementar el 9,77% l’any passat, segons un estudi amb dades de 250.000 establiments 

Felip VI inaugura Alimentaria a Barcelona sense Aragonès

JORDI COTRINA

El 71,6% dels establiments que serveixen menjar a Espanya van apujar els preus de les seves consumicions l’any passat, i més de la meitat (des de bars i cafeteries que només fan esmorzars fins als restaurants més multipremiats) van guanyar en ocupació, és a dir, van augmentar la clientela. Les dades, donades a conèixer ahir en el marc de la fira Alimentaria&Hostelco, confirmen la tendència positiva que va tenir el sector de la restauració l’any passat, impulsat en bona mesura pel turisme, que va créixer un 18,4% respecte a l’exercici anterior. La causa que explica aquesta pujada és la inflació, que en el cas dels hotels, els restaurants i les cafeteries (el denominat canal Horeca) es va situar 2,4 punts per sobre de la taxa general.