Treballar més hores a la setmana i a l’any que la mitjana europea, fer-ho en formats més irregulars i amb un fus horari desajustat constitueixen el combinat perfecte que explica per què a Espanya, a diferència d’altres països veïns, hi ha restaurants on es pot sopar a la una de la matinada.
La irregular jornada laboral dilata els horaris de l’hostaleria
Les dones fan les hores a la feina i després, quan arriben a casa, fan un altre torn per a tasques domèstiques
Els empleats de l’hostaleria cobren 1.368,8 euros bruts al mes, un 30% menys que un obrer
Més de sis milions d’espanyols treballen de manera més o menys habitual fins a última hora de la tarda, cosa que arrossega bars i restaurants
Espanya és, després d’Itàlia, el segon país on menys es dorm de tot Europa occidental
Temes:
El més llegit
- La malaltia continua desbocada a Catalunya i ja registra més d’11.000 casos
- Els súpers amplien l’oferta de plats llestos per menjar ‘in situ’
- Desencallada la reforma de l’avinguda de Roma
- Preocupació a Badalona pel caos de cotxes a l’entorn de Can Ruti
- Fons Next Generation, palanca per transformar Catalunya i Europa