El malbaratament d’un bé comú

El desaprofitament alimentari a la llar ha baixat el 13,5% des de la pandèmia

La prioritat és l’aprofitament a través de la donació o la redistribució

El desaprofitament alimentari a la llar ha baixat el 13,5% des de la pandèmia

MARÍA JESÚS IBÁÑEZ

El Consell de Ministres va donar ahir llum verda, per segona vegada en poc més d’un any, al projecte de llei per evitar les pèrdues i el desaprofitament alimentari, una proposta que va estar a punt de veure la llum la passada legislatura, però que finalment va decaure per l’avanç de les eleccions generals. La normativa, presentada després de la reunió ministerial pel titular d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, preveu, entre altres qüestions, que totes les empreses implicades en els processos de la cadena alimentària comptin amb plans per minimitzar les pèrdues d’aliments i preveu multes de fins a mig milió d’euros per a les infraccions més greus.