Tecnologia

Barcelona va a la caça d’inversió estrangera per al sector del videojoc a San Francisco

La ciutat ja acull el 40% de les empreses de videojocs del món segons Barcelona Global, que participa aquesta setmana en un congrés internacional del sector per promocionar la capital catalana com a pol de referència

Les titulacions d’ENTI-UB relacionades amb el videojoc treballen diferents àmbits de la indústria / cedida

És un dels mercats de més auge i expectativa dins de l’economia tecnològica catalana, però el sector en vol més. I Barcelona & Partners, l’agència d’atracció d’inversions de l’associació Barcelona Global, creu que els Estats Units poden ser el lloc perfecte per aconseguir encara més protagonisme i finançament. Aquesta organització participa aquesta setmana a The Game Developers Conference (GDC), una trobada mundial que reuneix les principals companyies del sector, que preveu l’assistència de 24.000 persones i que esperen que serveixi per impulsar Barcelona davant l’ecosistema de San Francisco com a «ciutat líder europea del sector del ‘gaming’».

«Barcelona acull el 40% de les empreses de videojocs del món i encapçala el rànquing europeu en atracció d’inversió estrangera en el sector», afirma la consellera delegada de Barcelona & Partners, Montse Puig, en un comunicat. Uns quants exemples en són, prossegueix, la firma de jocs per a mòbils King, que té a Barcelona la seva segona oficina més gran del món; la nord-americana Scopely i el seu centre tecnològic amb més de 400 treballadors, o la japonesa Bandai Namco, que ha triat la capital catalana per col·locar-hi la seva seu europea de desenvolupament i comercialització.

Segons Puig, una de les claus que explica aquest interès és la capacitat d’accés a professionals ben formats que guanyen aquestes companyies a l’establir-se a Barcelona, així com la facilitat d’atracció de treballadors de fora. Aquesta indústria, indica un informe recent d’Acció, ocupa actualment més de 4.000 persones, una xifra un 18% més elevada que la del 2020.

L’altre gran factor motivador és un ecosistema emprenedor en ple auge i creixement: Catalunya compta amb unes 2.000 ‘empreses emergents’, la majoria a Barcelona, i 7 unicorns, recorda aquest comunicat.

En aquest sector en concret, d’acord amb dades de la Generalitat, a la comunitat hi operen unes 200 empreses i estudis una mica més consolidats amb un volum de negoci total d’uns 550 milions d’euros, i el territori va atraure uns 120 milions d’euros d’inversió estrangera en els últims cinc anys. És, de fet, la primera regió de la Unió Europea en captació de finançament estranger per al sector del videojoc, per davant d’Amsterdam, París o Bordeus.