Crisi financera

Els bancs dels EUA rescaten el First Republic Bank amb 30.000 milions

La mesura es podria anunciar de manera oficial aquest mateix dijous

Un grup d’institucions financeres nord-americanes estan «en converses» per rescatar el First Republic Bank amb fins a 30.000 milions i podrien anunciar aquest dijous la mesura, segons diversos mitjans especialitzats.

JPMorgan i Bank of America, els dos bancs més grans dels EUA, dipositaran 5.000 milions de dòlars cada un a First Republic, segons ‘The New York Times’ (NYT). La mateixa quantitat hi posaria Citigroup, segons ‘The Wall Street Journal’. Per la seva banda, s’espera que Goldman Sachs i Morgan Stanley hi aportin 2.500 milions de dòlars cadascun, si es completa el tracte, i que un grup més petit de bancs regionals podria aportar 1.000 milions de dòlars cada un com a part del total, va detallar el ‘The New York Times’.

Després d’aquesta filtració als mitjans, les accions del First Republic pujaven un 5,31%, a les 15.00 hores locals (19.00 GMT), un gran contrast amb la caiguda de gairebé el 30% a primera hora del matí.

El First Republic va tenir la tercera taxa més alta de dipòsits no assegurats entre els bancs dels EUA, darrere del Silicon Valley Bank (SVB) i el Signature Bank, segons una nota de Raymond James.

El First Republic, que té seu a San Francisco, va ser degradada a la categoria de ‘junk’ (‘escombraries’, en anglès) dimecres tant per Fitch Ratings com per S&P Global. Amb aquest moviment s’evita que el First Republic segueixi el camí del Silicon Valley Banky i del Signature Bank, entitats tancades per les autoritats els dies 10 i 12, respectivament, en un moviment que va desencadenar un corrent de pànic que després es va traslladar a Europa.