El preu dels aliments ha tornat a pujar al febrer. Ni la correcció dels preus de l’energia en els últims mesos ni la rebaixa de l’IVA en un cistell ampli de productes han pogut acabar, per ara, amb un encariment dels aliments que supera el 15% en l’estadística de l’Índex de Preus de Consum (IPC) de l’INE. La vicepresidenta primera, Nadia Calviño, diu que cal donar temps perquè la rebaixa de costos i les mesures del Govern s’acabin traslladant de manera clara al preu final dels aliments. I el ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha obert la porta a retocar les mesures aprovades a finals de desembre del 2022, en funció del resultat de l’anàlisi dels preus al febrer que realitzi l’Institut Nacional d’Estadística (INE) el 14 de març, quan es publiqui la dada definitiva de l’IPC de febrer avançat aquest dimarts. Són diverses les raons que impedeixen veure encara una moderació de preus als aliments.
Inflació
Cinc raons per les quals no baixa el preu dels aliments
La combinació de costos de producció, marges comercials i escasses collites explica la persistent inflació en el cistell de consum

El més llegit
- Qui és Inés Guardiola, l'advocada que ha aconseguit l'absolució de Dani Alves
- Els Mossos volen que els forenses aclareixin si Tenneco causa càncer
- El final del canvi d’hora apunta al 2026
- Set projectes multiplicaran la potència cultural de Barcelona
- El TSJC absol Alves d’agressió sexual a una jove al Sutton el 2022