Congrés tecnològic

El Mobile 2023 té ja un 25% de públic asiàtic registrat

A pocs dies del congrés, John Hoffman confirma la previsió d’atraure 80.000 visitants, 5.000 provinents de la Xina, un dels països que frena la recuperació total del congrés

Josep Lago / Europa Press

A pocs dies que comenci el congrés, tot va vent en popa. Millor, fins i tot, del que es podria esperar: amb dades fins dilluns, el 25% del públic registrat per assistir al Mobile World Congress 2023 vindrà del continent asiàtic. Aquesta proporció implica bones notícies per al congrés, que relaciona una previsió d’assistència inferior a la d’abans de la covid amb el fet que els viatges de negoci intercontinentals encara no s’han recuperat del tot i que a Àsia encara hi ha restriccions per prevenir els contagis de covid. Tot i així, el conseller delegat de la GSMA, companyia organitzadora de l’esdeveniment, John Hoffman, ha assegurat aquest dijous que espera entre 4.000 i 5.000 persones procedents de la Xina.

Així ho ha explicat aquest directiu responsable del congrés després d’una reunió amb el conseller d’Economia i Treball, Roger Torrent, per comentar com es preveu l’esdeveniment. Les xifres continuen, en aquest sentit, inamovibles: s’hi exhibiran unes 2.000 empreses i s’espera uns 80.000 visitants, un 33% més que l’any passat.

En qualsevol cas, ha recordat Hoffman, «la cosa mai ha anat de números, sinó que vingui la gent correcta». I en aquest aspecte sí que hi ha bones notícies: «Estem molt contents amb el nivell dels assistents. Més del 50% són registres de ‘managers seniors’, persones que, en definitiva, prenen decisions».

«Estem convençuts que serà definitivament l’edició de la recuperació», ha assenyalat Torrent. «Estem molt satisfets amb aquest Mobile i estem convençuts que serà un gran èxit», ha insistit aquest titular de la Generalitat, que ha aprofitat la trobada per exposar a Hoffman el projecte AINA, dissenyat perquè la intel·ligència artificial entengui i parli el català. «Hem coincidit en la voluntat d’explorar vies de col·laboració amb la GSMA per potenciar el català», ha assegurat Torrent. «Ho prendrem en consideració i veurem com hi podem ajudar», ha correspost Hoffman.