Comptes públics

Natàlia: «Els pressupostos seran els més expansius en 17 anys»

La consellera d’Economia destaca que per primera vegada el sector público català gestionarà més de 40.000 milions d’euros

RICARD CUGAT

La consellera d’Economia, Natàlia Mas, ha destacat que els pressupostos de la Generalitat d’aquest exercici, que s’aprovaran demà després de l’acord amb el PSC, «seran els més expansius en 17 anys». En una intervenció en la inauguració d’una nova seu corporativa de Caixa d’Enginyers al centre de Barcelona, a la rambla de Catalunya, ha destacat que el projecte de comptes «s’ha lluitat amb urgència i diligència» perquè «són molt importants en el moment actual per al país».

Ha justificat «la perseverança i insistència» amb què s’han negociat els comptes en un moment «de grans transformacions» perquè el país compti amb una eina de planificació i transformació». Ha reiterat l’augment de la despesa i el de la inversió, que s’acostarà als 3.000 milions, sense sumar els fons europeus Next Generation i que superarà en un 56% la mitjana dels últims 10 anys, ha explicat. Al seu torn per primera vegada se superaran els 40.000 milions en el volum de recursos gestionats per part del conjunt del sector públic català (pressupost consolidat), ha ressaltat.

L’avantprojecte que el Govern aprovarà demà en un Consell Executiu extraordinari arriba als 33.800 milions respecte a la Generalitat, amb una alça del 10,7% respecte a l’exercici anterior. Després s’entregaran al Parlament per a la seva tramitació. L’Executiu català confia que els comptes puguin aprovar-se a principis o mitjans de març.

Les noves instal·lacions de Caixa d’Enginyers acullen les àrees de banca assegurances o gestió de fons. La seu central continua sent la històrica a Via Laietana.

El director general de l’entitat, Joan Cavallé, ha recordat l’aposta pel creixement orgànic de l’entitat, que ja ha superat els 55 anys; així com la seva potenciació «del retorn social».