Combustibles

Era evident: nou canvi en les subvencions de la gasolina després de la caiguda

L’ajuda governamental, tal com la coneixem, finalitza el 31 de desembre

L’ajuda del Govern de 20 cèntims per litre de combustible té els dies comptats, segons tots els experts. La subvenció finalitzarà el 31 de desembre i sembla que no es renovarà, almenys en els termes actuals, que no discriminen entre els beneficiaris.

En la no-renovació de la subvenció hi té molt a veure l’evolució dels preus de la gasolina i del gasoil, lluny de les màximes que al seu dia van provocar que s’adoptés la mesura des de l’1 d’abril passat primer fins al juny i després fins a final d’any.

Si bé l’Executiu encara no ha aclarit la incògnita sobre què passarà amb l’ajuda quan compleixi la vigència, ha deixat entreveure clarament que hi haurà canvis i que es planteja que perdi la universalitat per deixar-la en actiu només per a col·lectius professionals i, possiblement, persones i famílies amb rendes baixes, que podrien disfrutar d’aquesta ajuda gràcies a un bo per gastar en combustible si es decidís adoptar un model com el que està en vigor a França.

El que sí que s’ha prorrogat en matèria de transport són les ajudes per viatjar amb transports col·lectius com el tren i l’autobús.