Sector financer

Goldman Sachs es converteix en el primer accionista del BBVA i Santander

L’entitat nord-americana comunica que té més del 7% dels dos bancs

Goldman Sachs ha notificat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) una posició de més del 7% en el capital del BBVA i Banco Santander, per la qual cosa es converteix en el primer accionista significatiu en les dues entitats.

El banc nord-americà va realitzar els dos moviments el 2 de desembre passat, però s’han notificat avui a la CNMV. En el cas del Santander ha aflorat per primera vegada en el capital del banc amb una participació del 7,465%, que suposa entorn de 1.253 milions d’accions amb un valor total de 3.485 milions d’euros, en funció el preu actual dels títols del banc de 2,780 euros per títol. El 7,198% d’aquesta posició s’articula a través d’instruments financers, incloent-hi opcions, futurs i swaps, mentre que la resta, un 0,297%, és a través de drets de vot.

Goldman Sachs se situa així per davant de la resta d’inversors significatius del Santander, com són BlackRock (5,426%), Dodge & Cox (3,038%), Norges Bank (3,006%).

Respecte al BBVA, el banc nord-americà ja va entrar en el capital de l’entitat a mitjans d’abril, quan va arribar a controlar el 5,9% del capital, principalment a través d’instruments financers, si bé va reduir ràpidament la posició fins al 0,760%. Des d’aleshores, s’havia mantingut en aquest nivell, fins ara, que ha notificat una participació del 7,409%, valorada en 2.455 milions d’euros, tenint en compte el preu de 5,495 euros a què cotitza actualment l’entitat en borsa. Es converteix en el primer accionista del BBVA per davant de BlackRock, que té un 5,917% del capital social del banc.

Igual com en el cas del Santander, Goldman Sachs controla el 6,871% del capital del BBVA a través de derivats, mentre que el 0,592% restant és a través de drets de vots.