Entendre-hi més

¿Com es pot superar una inflació del 28% i no morir en l’intent?

Fa 45 anys, els preus van arribar a estar més disparats encara que ara, però es van frenar gràcies a la contenció de salaris que van marcar els Pactes de la Moncloa.

Els signants d’aquell acord recorden que l’objectiu era salvar l’economia nacional i també la transició política a la democràcia.

Segons els experts, aquella crisi de preus i la d’ara tenen el mateix origen –la pujada dels combustibles–, però avui hi ha més eines per fer-li front

El 1977 va ser un any carregat de dates històriques a Espanya. La més assenyalada va ser la del 15 de juny, quan els ciutadans van acudir a votar lliurement per primera vegada en més de quatre dècades, però en aquells 12 mesos van tenir lloc altres esdeveniments que van passar als annals. Com la ‘Matança d’Atocha’ –l’atemptat ultradretà que va acabar amb la vida de cinc advocats laboralistes i va sacsejar la consciència democràtica dels espanyols–, la legalització del Partit Comunista o l’accident de l’aeroport de Los Rodeos, a Tenerife, que va causar la mort de 583 persones i es va convertir en la pitjor catàstrofe aèria de tots els temps, trist guardó que avui continua ostentant.