Conflicte laboral

Vueling cancel·la 26 vols a Barcelona per prevenir incidències en la dotzena jornada de vaga

L’aerolínia operarà el 84% dels vols programats per a aquest diumenge a l’aeroport català

Vueling encara la dotzena jornada de vaga de tripulants de cabina amb idèntica filosofia que els caps de setmana previs. L’aerolínia ha cancel·lat preventivament 26 vols a Barcelona aquest diumenge, amb la qual cosa preveu operar el 84% dels 162 trajectes programats. D’aquesta manera, la companyia acumula des de l’inici del cap de setmana 54 trajectes cancel·lats a l’aeroport del Prat per evitar possibles incidències per la falta de personal: organitzats pel sindicat Stavla, els treballadors paren cada divendres, diumenge i dilluns des de principi de mes i fins al 31 de gener de l’any que ve.

Fora de Barcelona, l’aerolínia ha cancel·lat aquest diumenge 32 vols no protegits pels serveis mínims previstos per a aquesta jornada. És a dir que Vueling preveu operar el 90% dels 561 vols programats per avui a tot Espanya, 503. A nivell internacional, l’afectació és també mínima: la companyia calcula que podrà executar amb normalitat el 92% dels trajectes.

«El 90% de clients afectats per aquestes cancel·lacions han sigut ressituats en altres vols o han demanat bo o reembors, i el 10% encara està pendent d’escollir una opció», assegura l’empresa en un comunicat reproduït per Europa Press.

Més enllà dels caps de setmana que queden de vaga fins a acabar el gener, els tripulants de cabina de Vueling també pararan dimarts 6 i dijous 8 de desembre, dies festius a Espanya i, com a tals, susceptibles de concentrar més activitat aèria.

La plantilla reclama una pujada de sou de més del 2% que li proposa la companyia. «Després de 6 mesos de negociacions, a l’apartat econòmic, no hem rebut cap proposta mínimament realista per actualitzar els nostres salaris», explica el sindicat Stavla a la seva pàgina web, on reclama també a l’empresa que aquesta pujada sigui del 13,4%, per anivellar els seus ingressos amb el cost actual de la vida.