Mercat immobiliari

La predicció de Solvia sobre el preu de la vivenda el 2023

Solvia apunta en les estimacions de la segona part del 2022 que el mercat residencial s’està alentint a Espanya. Malgrat el dinamisme mostrat el segon trimestre del 2022, el sector experimentarà una moderació en el nombre de transaccions i en els preus, com a conseqüència del context econòmic actual.

 L’empresa de gestió de crèdits Intrum(que es va apropiar de Solvia) estima un increment de preus per a finals d’any d’entre el 3% i el 5% interanual. Però per a l’exercici vinent, augura que els preus poden tenir fins a una caiguda del 2,5%.

«Hem de tenir en compte que l’oferta encara no és capaç de cobrir el nivell actual de la demanda, cosa que ajudarà a fer que l’alentiment de compravendes no provoqui descensos en el valor dels immobles», ha declarat José Luis Bellosta, president de Solvia.

Respecte a transaccions, se’n comencen a detectar lleus descensos en comparació amb el trimestre previ. Així, entre l’abril i el juny, el volum de compravendes va descendir un 0,2% trimestral.

 La inflació elevada i l’augment de tipus d’interès acabarà impactant en la demanda de vivenda nova, malgrat l’augment d’operacions amb vivenda utilitzada.

Barcelona, Madrid, Màlaga, València i Sevilla copen el 49% dels visats que s’han atorgat el primer trimestre. Madrid i Barcelona concentren al voltant del 31% de les llicències en construcció.