‘Start-ups’

El proveïdor de serveis ‘fintech’ Toqio tanca una ronda de 20 milions d’euros

Han participat en l’operació Aldea Ventures, els inversors previs Seaya, Speedinvest, SIX FinTech Ventures i diversos ‘angel investors’, com el conseller d’Endeavor Spain, Leandro Sigman

El proveïdor de serveis ‘fintech’ Toqio ha tancat una ronda d’inversió Sèrie A de 18,7 milions d’euros, que ha sigut liderada per AlbionVC i en la qual han participat Aldea Ventures, els inversors previs Seaya, Speedinvest, SIX FinTech Ventures i diversos ‘angel investors’, com el conseller d’Endeavor Spain, Leandro Sigman. Segons ha informat Toqio, la ronda es completa amb una subvenció d’1,3 milions d’euros del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), dependent del Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d’Espanya.

La companyia permet que tota mena de negocis, no només els bancs, puguin llançar solucions financeres integrades per als seus propis negocis o per als seus clients en qüestió de dies, i eliminar la necessitat de construir i gestionar ‘softwares’ complexos a través de la seva plataforma SaaS i del seu ‘marketplace’. Alguns clients de Toqio són Crealsa, Paysme i MovePay.

Després de la inversió captada, Toqio aspira a convertir-se en «la plataforma de confiança per crear noves solucions en ‘fintech’», ajudant les empreses del sector a ser més accessibles mitjançant la seva plataforma baixa en codi, dissenyada per construir i llançar noves solucions financeres i bancàries de manera «fàcil i ràpida».

Amb seu a Londres i oficines a Madrid i Nairobi, Toqio ha incrementat el seu equip de 17 a 100 persones en 18 mesos i recentment ha expandit els seus serveis en el mercat espanyol. El conseller delegat i cofundador de Toqio, Eduardo Martínez García, ha avançat que l’equip de la companyia està creixent ràpidament i, després d’haver entrat en el mercat espanyol, té la intenció d’ampliar el seu enfocament a Europa i l’expansió a França i Alemanya. «Aquesta nova ronda de finançament ens permetrà que continuem evolucionant perquè la nostra visió es faci realitat: volem ser la primera plataforma SaaS de ‘fintech’, i atorgar als nostres clients l’oportunitat de crear, customitzar i llançar solucions digitals financeres de grau bancari, enriquides pel nostre ‘marketplace’ de ‘partners’ prestigiosos i de confiança», ha assenyalat.