Repsol ven a la nord-americana EIG el 25% del seu negoci ‘Upstream’

Contemplen la possibilitat d’una sortida a borsa d’una participació minoritària als Estats Units d’aquest negoci a partir de l’any 2026

Repsol impulsa la seva transformació en companyia multienergètica, reforça el seu lideratge en la transició energètica i avança el compliment d’objectius clau del Pla Estratègic 2021-2025 a l’incorporar el seu negoci d’Exploració i Producció (‘Upstream’) a EIG, inversor institucional nord-americà especialitzat en els sectors d’energia i infraestructures a nivell global.

En concret, EIG adquirirà el 25% del negoci d’‘Upstream’ de Repsol per valor de 4.800 milions de dòlars, segons ha anunciat aquest dimecres la companyia. Aquesta transacció, aprovada pel consell d’administració de Repsol, valora el negoci d’Exploració i Producció de la companyia en 19.000 milions de dòlars, per sobre del consens d’analistes.

EIG i Repsol contemplen la possibilitat d’una sortida a borsa d’una participació minoritària als Estats Units d’aquest negoci a partir de l’any 2026, sempre que hi hagi condicions de mercat favorables.

Repsol mantindrà el control d’aquest negoci estratègic i el consolidarà dins del grup.