Les Canàries es mantenen alienes a la falta de gel a què s’enfronten els sectors de la restauració i l’alimentació a la Península. Tant és així que des de l’arxipèlag surten diàriament tones d’aquest producte per omplir els congeladors de diversos supermercats. Lluny d’atribuir tots els problemes a la calor, la pandèmia i l’increment dels costos, amb els energètics al capdavant, els productors canaris adverteixen que el gel és víctima de problemes que arrossega des de fa dècades. «Veníem la bossa a 150 pessetes fa 30 anys i avui, a 85 cèntims», explica el gerent de l’empresa canària Arucansa, Francisco Suárez.
Falta de proveïment
Les Canàries exporten gel per pal·liar el desproveïment de la Península
Arucansa incrementa la seva producció per cobrir part de les carències de la resta de l’Estat
El més llegit
- Tres històrics deixen el Balcó Gastronòmic del Port Olímpic
- Manolo García: "M’ha agradat que, de cada dos catalans, un no ha anat a votar"
- Com l'escalada ajuda Carlos Soria a sortir de l'accident a 7.700m de fa just un any: “Vaig al rocòdrom a les 7.00 h”
- Catalunya i Madrid s’allunyen de la productivitat de les regions més riques
- Tres turistes espanyols moren en un tiroteig al centre de l’Afganistan