Entrevista

Jordi Valls (Mercabarna): «Per abaratir l’alimentació s’han d’abaixar els costos energètics»

La falta de demanda obliga a replantejar el Biomarket i transformar el mercat més en un espai logístic que d’exposició, explica el director general del mercat central de l’àrea de Barcelona

La pujada de preus dels aliments evidencia la importància de les infraestructures que connecten la producció agrària amb els consumidors. Mercabarna, el mercat majorista alimentari que assorteix de producte l’àrea metropolitana de Barcelona, del qual Jordi Valls és director general, guanya pes. Actualment està en procés de creixement i afronta projectes per abaratir el subministrament energètic a les empreses que utilitzen el recinte, factor cada vegada més rellevant per reduir els costos. Paral·lelament s’adapta als canvis de la demanda. El Biomarket, espai destinat als productes BIO, no ha aconseguit els objectius i està en procés de reinvenció. El BIO s’entremescla amb els productes de proximitat i l’alimentació saludable.

BARCELONA 09/06/2021 Economía. Entrevista con Jordi Valls, director general de Mercabarna. FOTO de ÀNGEL GARCÍA. / ANGEL GARCIA

Moments complexos per a la cistella de la compra...