Guardons

Foment entrega els seus premis i reconeixements a empreses i empresaris

Enric Lacalle, per la seva trajectòria professional; i els consellers delegats de Grífols, Víctor i Raimon Grífols, medalles d’honor

Ricard Cugat

Foment del Treball aprofitarà la celebració aquest dilluns del Dia de la Empresa per entregar els premis Carles Ferrer Salat, que celebren la seva edició número 15, i l’entrega de les medalles d’honor anuals.

L’acte, que se celebrarà al migdia a les Drassanes a Barcelona, comptarà amb la presència del president Pere Aragonès; el conseller d’Empresa, Roger Torrent, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

La patronal catalana distingirà el president d’Automobile Barcelona, Enric Lacalle Coll, amb la medalla d’honor a la Trajectòria Empresarial; i la medalla d’honor a l’Empresari de l’Any serà per als consellers delegats de Grífols, Víctor Grifols Deu i Raimon Grifols Roura.

Al seu torn, l’entitat entregarà els XV premis Carles Ferrer Salat, que reconeixen la tasca realitzada per empreses i destacats empresaris durant l’últim any o al llarg de la seva trajectòria. En la categoria de compromís social, l’elegida ha sigut Noel, un grup familiar d’alimentació, en quarta generació. Se’n destaca la tasca a través de la Fundació A. Bosch, que es va posar en marxa el 2004, dedicada a trobar solucions mèdiques, biomèdiques i quirúrgiques a les malalties infantils

En la categoria d’innovació i noves tecnologies, el guardó ha recaigut en Agromillora, a causa de la seva posició com a líder mundial en la multiplicació in vitro d’espècies llenyoses gràcies als desenvolupaments tecnològics i d’innovació fets al llarg de 35 anys.

Colonial rebrà el premi en la categoria de desenvolupament sostenible, per la seva posició innovadora en el sector immobiliari i els seus elevats estàndards europeus d’ecoeficiència. En l’apartat d’internacionalització, el premi és per a Cromogenia Units, empresa que celebra 80 anys d’una potent aposta per la qualitat, la recerca i el respecte pel medi ambient. En l’àmbit d’igualtat, la premiada és Unilever Spain per l’augment de dones que ocupen càrrecs directius.

I finalment, s’entregaran dos premis ex aequo com a Pimes de l’Any a MiWendo Solutions, per la seva innovació; i Roldós Media, l’agència amb més recorregut del mercat.