Canvi d’executiu

El Santander elegeix el mexicà Hector Grisi com a nou conseller delegat

El nou número dos del banc substituirà José Antonio Álvarez a partir de l’any que ve

Banco Santander

El mexicà Hector Grisi serà el nou conseller delegat del Santander. El banc ha anunciat aquest divendres que l’actual conseller delegat de la filial a Mèxic i responsable de tots els negocis del grup a Amèrica del Nord substituirà a partir del pròxim 1 de gener José Antonio Álvarez, que es mantindrà a l’entitat com a vicepresident no executiu.

El nou número dos del banc presidit per Ana Botín s’ha imposat als altres grans candidats: el portuguès António Simões (responsable regional d’Europa i conseller delegat de la filial espanyola) i l’espanyol Carlos Rey de Vicente (responsable regional de Sud-amèrica). Altres dels possibles substituts que havien sonat en els últims mesos, tot i que amb menys possibilitats, eren el brasiler Mario Roberto Opice Leão (conseller delegat de la filial al Brasil) i l’espanyol Víctor Matarranz (responsable del negoci d’assegurances i banca privada del grup).

«Estic molt agraïda a José Antonio per tot el que ha aportat al grup els últims 20 anys. El seu lideratge i dedicació han sigut fonamentals per a l’èxit de Santander i per a mi ha sigut un suport molt important en aquests anys. Estic encantada que segueixi al consell com a vicepresident no executiu i estic segura que continuarà sent clau per al creixement de Santander els pròxims anys», ha afirmat Botín en un comunicat.

«Tinc molta confiança en Héctor. Acumula dècades d’experiència i un coneixement profund dels nostres mercats i les nostres línies de negoci. A més, en aquests anys ha demostrat el seu lideratge, treball en equip i capacitat per crear valor per als nostres clients i accionistes. Els seus excel·lents resultats com a conseller delegat de Santander Mèxic i responsable d’Amèrica del Nord parlen per si mateixos i són la millor mostra de per què el consell l’ha elegit per liderar el banc en aquesta nova fase de creixement i transformació», ha continuat dient la presidenta.