Crisi d’aliments, ¿temps de transgènics?

  • L’impacte econòmic de la guerra a Ucraïna, que provoca escassetat alimentària i inflació, obre el debat sobre els aliments genèticament modificats

No podemos dar por garantizada la producción agraria y la alimentación en todo el mundo

La guerra a Ucraïna i la pandèmia del coronavirus posen de manifest que no podem donar per garantida la producció agrària i l’alimentació a tot el món. En aquest context, l’encariment d’algunes matèries primeres com els cereals i la inflació podrien aixecar les barreres de la Unió Europea (UE) als transgènics: més fàcils i barats de produir, resistents a la sequera i a les malalties i menys dependents de recursos ambientals com l’aigua o els fertilitzants. És l’opinió d’alguns experts. Els anomenats organismes genèticament modificats (OGM) tornen a la palestra, tot i que agricultors, ramaders, ecologistes i científics no es posen d’acord sobre la idoneïtat d’aquests cultius. En aquest context, la Gran Bretanya, alliberada de les directrius de Brussel·les després del Brexit, es planteja obrir el mercat i la recerca transgènica al seu territori.