Relleu a Facebook

L’espanyol Javier Oliván serà el número 2 de Meta després de la renúncia de Sheryl Sandberg

META

Javier Oliván serà el nou número dos de Meta, la companyia mare de Facebook, Instagram i WhatsApp, després que Sheryl Sandberg, l’actual responsable d’operacions hagi anunciat la seva dimissió.

Ha sigut Mark Zuckerberg, creador i principal propietari de l’empresa, quie ha anunciat el seu relleu en un missatge a Facebook. Sandberg, l’executiva més poderosa de Silicon Valley i autèntic cervell empresarial del grup, se’n va després de 14 anys a l’empresa, i com ha assenyalat Zuckerberg en el seu post «després d’ensenyar-li a portar una companyia» i ser la seva amiga durant molts anys.

Sandberg, que fins ara havia aconseguit sortir indemne dels escàndols que han esquitxat la companyia, està considerada una líder inspiradora per a moltes dones, gràcies als seus llibres sobre lideratge femení i sobre com va superar la mort del seu marit, d’un accident vascular durant unes vacances.

Oliván, que ha desenvolupat el negoci d’anuncis i la plataforma de negocis del grup i que està encarregat de desenvolupar el metavers, la gran aposta del grup, serà el pròxim responsable d’operacions, segons Zuckerberg. Passarà a portar també la infraestructura, la integritat, l’analítica, el màrqueting, el desenvolupament corporatiu i el desenvolupament d’equips. Segons el fundador de Facebook, el seu rol serà «més que un responsable d’operacions tradicional».

Temes:

Facebook