Negoci a l’alça

Alimentaria | Restaurants sense cuina

La cinquena gamma es reafirma com a solució a la crisi ‘horeca’ i la falta de personal qualificat

Els aliments a punt per menjar, coneguts com de cinquena gamma, s’estan reafirmant com a solució per a bars, restaurants i hotels que pugnen per sortir de la crisi pandèmica. La fira Alimentaria mostra alguns dels exemples d’aquest tipus de productes, tot i que bona part del mercat tendeix a traslladar-se a fires especialitzades en producte gurmet, al qual tendeixen a aspirar les marques. En la cinquena gamma s’hi inclouen productes elaborats, cuinats i envasats, i per tant en la majoria dels casos ja estan a punt per consumir. Alguns precuinats o preelaborats també coquetegen amb aquesta designació, a l’haver arribat a nivells de qualitat i preu superior. Tot això conforma una categoria de productes a l’alça, en uns moments en què la contractació de personal és prudent i s’ha produït un veritable èxode de professionals de la cuina i la restauració en general cap a altres sectors de l’economia. Molts professionals del sector de la restauració han passat a treballar per exemple en la distribució, en què els salaris i les condicions de treball tendeixen a ser millors.