Orange i MásMóvil

¿Per què es fusionen les operadores de telecomunicacions?

L’elevada competència al mercat porta a uns marges d’ingressos molt reduïts davant d’unes inversions previstes molt elevades pel 5G

La companyia resultant de la unió serà el segon operador en ingressos, però avança Telefónica en nombre de clients

An Orange logo is seen in a phone shop of a shopping centre in Nice, southern France, March 8, 2016. REUTERS/Eric Gaillard/File Photo GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD PACKAGE - SEARCH ’BUSINESS WEEK AHEAD 24 OCT’ FOR ALL IMAGES / © Eric Gaillard / Reuters (REUTERS)

Feia anys que el sector de les telecomunicacions espanyol demanava a crits la seva consolidació, malgrat les reticències del regulador, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), fidel defensora de l’existència d’un quart operador. El sector espanyol és molt competitiu, té uns marges d’ingressos molt reduïts i unes inversions previstes molt elevades davant la imminent arribada del 5G, i, per tant, totes les empreses volien una concentració que reduís el nombre d’actors. El primer pas el va fer l’any passat MásMóvil, al llançar una opa sobre Euskaltel, però va saber poc després de mesos de rumors sobre una fusió amb Vodafone, i finalment s’ha produït entre MásMóvil i Orange, entre el quart i el segon operador.