No hi haurà una altra pròrroga

El Govern planteja ajudes per a les agències de viatges que segueixin en erto a partir del març

  • L’Executiu confirma a la patronal i els sindicats que no hi haurà una altra pròrroga dels ertos covid i insta les empreses a posar en marxa els nous mecanismes habilitats en la reforma laboral

José Luís Roca

El Govern ha traslladat a la patronal i els sindicats la intenció d’activar el mecanisme RED d’ertos sectorials per a les agències de viatges. Això significa que les companyies del gremi que continuïn necessitant un erto més enllà del 28 de febrer, data en què decau l’última pròrroga d’ertos covid, podran accedir a una exoneració de cotització especial dels seus treballadors del 40% mentre així ho disposi el Govern. No ha plantejat aquest mecanisme per als hotels i la restauració, que ocupen la majoria dels 105.043 treballadors actualment afectats per un expedient temporal covid, segons les últimes dades de la Seguretat Social. L’Executiu ha reafirmat la seva posició que no hi haurà una altra pròrroga dels expedients extraordinaris habilitats a l’inici de la pandèmia i insta les empreses a posar en marxa els nous mecanismes habilitats en la reforma laboral.

El 28 de febrer vencen les ajudes excepcionals habilitades pel Govern perquè les empreses afectades per alguna de les derivades de la covid s’adhereixin a un expedient. Aquestes van ser implementades el març del 2020, coincidint amb el primer estat d’alarma, i han sigut renovades trimestre rere trimestre durant els últims dos anys. Fins aquest 28 de febrer, perquè el Govern considera que l’economia ha d’entrar en una fase més estable i que les empreses han d’ajustar la seva plantilla –si ho necessiten– mitjançant els nous mecanismes habilitats en la recentment aprovada reforma laboral.

Temes:

Ocupació ERTO