Durant el cap de setmana

Andorra Telecom rep diversos atacs cibernètics contra ‘youtubers’ residents al país

EUROPA PRESS

Andorra Telecom ha informat que ha patit un nou atac de denegació de servei a la xarxa d’internet, després que aquest cap de setmana hagi rebut els atacs més importants fins ara a la xarxa andorrana.

L’empresa pública va alertar aquest dilluns de l’últim atac a través del seu compte de Twitter, després que des de divendres s’hagin repetit els atacs a la xarxa d’internet.

Segons afirma la tecnològica, els atacs «pretenien perjudicar la programació d’alguns ‘youtubers’» residents al país.

Els atacs van tenir afectacions en el servei d’internet i de 4G d’alguns clients, tot i que «es va poder mitigar de manera ràpida gràcies a la capacitat de protecció que té Andorra Telecom per fer front a aquests atacs, amb escuts específics per a aquest tipus d’atac».

Atac de denegació de servei

Els atacs rebuts són de denegació de servei, també coneguts com a DDoS i, segons explica Andorra Telecom, consisteix a «enviar un gran volum de trànsit porqueria, des de múltiples ordinadors distribuïts a diverses zones geogràfiques a algú en concret», ja sigui una persona o un país.

L’objectiu de l’atac és «saturar-lo i impedir que aquesta persona pugui fer ús del servei d’internet mentre dura l’atac». Segons Andorra Telecom, els atacs rebuts es dirigien a persones concretes, però també han afectat altres clients, «que veuen que el seu servei d’internet no funciona correctament».

«El més virulent mai rebut a la xarxa andorrana»

«Aquesta vegada l’atac ha sigut el més virulent mai rebut a la xarxa andorrana, segons un dels nostres proveïdors, mai havia vist un atac tan fort com aquest», ha manifestat el portaveu d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, després de l’atac registrat dissabte.

Segons la tecnològica, les millores i les inversions realitzades els últims anys per protegir el servei al país «han permès que el servei d’internet hagi continuat funcionant a una gran part de la població durant l’atac».

«Si això hagués passat fa uns anys, el país sencer s’hauria vist afectat i quedat sense servei d’internet», ha afirmat Casadevall, que ha afegit que l’afectació en aquest cas havia sigut puntual i aleatòria per als usuaris. L’empresa ha afirmat que continuarà invertint en la seguretat del servei d’internet, perquè aquests tipus d’atacs tinguin una afectació cada vegada menor en els usuaris, vist que «any rere any van augmentat arreu del món».